Review – Tom Fasen

“Zo’n 8 jaar geleden heb ik Jolanda van de Geijn leren kennen via een andere relatie van me die mij vertelde dat hij bij haar trainde en daar veel profijt van had. Ik was in eerste instantie wat huiverig, maar hij wist mij uiteindelijk te overtuigen en haalde me over om een proeftraining te volgen. In november 2012 was het moment daar, mijn eerste sportieve activiteit in jaren was een feit.

Doordat ik al zo’n 15 jaar niet meer actief gesport had, was mijn conditie natuurlijk hopeloos, om maar te zwijgen over mijn lichamelijke gesteldheid. Door mijn ‘passieve’ houding van de laatste 15  jaar had ik inmiddels een zware vorm van overgewicht en had regelmatig allerlei gezondheidsklachten hierdoor.

Een tweetal jaren heb ik ‘actief’ getraind en zag deze training elke week als een ‘zware’ opgave omdat ik natuurlijk ook lichamelijk niet echt ‘in shape’ was en ook heel wat mee te slepen had. Diverse malen had Jolanda me al te kennen gegeven me graag te willen helpen met mijn extra kilootjes, geef maar aan wanneer je hier klaar voor bent, zei ze regelmatig, dan zal ik je begeleiden.

Dat moment kwam na de zomer van 2014 na het terugkijken van de vakantiekiekjes. Hierop werd toch wel echt duidelijk dat ik echt iets aan mijn gewicht moest gaan doen. Samen met Jolanda ben ik toen actief aan de slag gegaan met het veranderen van mijn eetpatroon en heb toen ook een veel actievere levensstijl aangenomen.

Zo ging ik voortaan te voet naar mijn werk (20 minuutjes wandelen) en stond ik ’s avonds regelmatig op mijn nieuwe  crosstrainer. Ik voerde het aantal trainingen bij Jolanda op van éénmaal per week tot soms wel 3 maal per week en stelde mezelf als doel om binnen 6 maanden mijn extra kilo’s kwijt te raken. Om de paar weken werd ik gewogen en de kilo’s vlogen er werkelijk af.

Doordat Jolanda me bewust gemaakt had dat ‘gezond’ eten toch ook wel heel lekker kan zijn, ben ik op een heel andere manier naar voeding gaan kijken. Weg met de vette hap en het overmatig alcoholgebruik, voortaan heerlijke salades, smoothies, veel groentes en fruit. Maar belangrijker nog de juiste regelmaat. Dit hielp mij bij het bereiken van mijn uiteindelijke doelstelling, het kwijtraken van de 25 kilo die ik teveel had.

En jawel, 6 maanden later was mijn ultieme doel bereikt. De vele kilo’s waren verdwenen en ik was weer helemaal topfit, zowel fysiek al mentaal. Al mijn gezondheidsklachten zijn inmiddels ook verdwenen en ik heb nog dagelijks enorm veel profijt van al hetgeen Jolanda me bijgebracht heeft.

Ja, tijdens de training is Jolanda vaak hard (maar rechtvaardig) voor ons, maar dat is ook nodig om ons in het gareel te houden.
We trainen erg intensief maar dit geeft wel een enorme voldoening. Elke week kijk ik nu uit naar de maandagavond, mijn trainingsavond die bol staat van de gezelligheid, maar waar wel hard gewerkt moet worden.

Jolanda heeft  me enorm geholpen weer een actieve levensstijl aan te nemen, ik ben haar daar persoonlijk heel erg dankbaar voor.

Dus ben je op zoek naar een Personal-Trainster die echt het beste in je naar boven haalt, dat moet je zeker contact haar opnemen.”

Tom Fasen

Meer ervaringen lezen? Klik dan hier.