Review – Trea

“In 2019 na de vakantie besloten om naast het wekelijkse hardlooprondje ook te gaan werken aan alle andere spieren.

Uiteindelijk gekozen voor personal training bij Jolanda. De reden was voor mij voornamelijk de stok achter de deur. Niet een training skippen omdat…..(ik heb een heel arsenaal aan excuses).

En tot op heden blijkt het te werken, niet alleen heb ik slechts 2 keer een training op het laatste moment moeten skippen maar zelfs tijdens blessures heb ik door kunnen trainen. En dat is het fijne van trainen bij Jolanda. Je hoeft niet te vertellen dat je iets mankeert want dat ziet ze meteen. Geeft hierbij ook adviezen, past de training aan, verwijst je door.

De training wordt indien nodig aangepast om de geblesseerde “onderdelen” te ontzien of de blessure zones worden juist meegenomen om de blessure sneller te genezen of om de spieren er om heen te versterken. En er is ook tijdens blessures meer mogelijk dan je denkt.

Het trainen zelf is uitdagend. Jolanda daagt je uit om steeds een stapje verder te gaan en dit op een inspirerende en motiverende manier. Als ik zie waar ik begonnen ben, en waar ik nu al sta, had ik dat niet verwacht. Het fijne is dat ze zelf ook meetraint dus je bent echt samen aan de gang.

Het trainen is niet alleen fysiek fijn, je kunt ook je ei kwijt. En soms lukt het fysiek niet omdat er mentaal dingen spelen, ook daar prikt Jolanda doorheen. Wat mij betreft denk ik dat ik kan zeggen dat de sfeer van de trainingen altijd prettig is. En de motivatie altijd weer gevonden wordt.

Het is soms tot de bodem gaan maar ook krom liggen van het lachen. Jezelf verbazen omdat je meer kunt dan je denkt, jezelf uitdagen om de lat steeds hoger te leggen en dan zien dat het gewoon lukt.

De ene training is er meer uit te halen en zal Jolanda dat ook proberen, maar als ze ziet dat je hard probeert maar het er niet in zit, zal ze je nooit door de limiet heen pushen. Het is soms wel eens afzien maar nooit op een negatieve manier.

Waar ik in het begin best wel eens tegen de training op zag, ben ik nu altijd weer blij om even 1,5 uur mijn eigen ding te doen. En ja, het is wel eens haasten en inpassen, maar waar een wil is, is een weg.

We zijn nu bijna een jaar verder en ik ben blij dat ik een jaar geleden de stap gezet heb, om de trainingen bij Jolanda te gaan volgen en ik kan het iedereen aanraden. Je traint op je eigen niveau en stelt zelf je doelen.

Kan niet anders zeggen een geweldige personal trainster zowel als persoon als in haar deskundigheid.

Trea

Meer ervaringen lezen? Klik dan hier.